Întrebări frecvente

Iată câteva dintre întrebările primite frecvent. Dacă aveți nevoie de informații suplimentare sau dacă aveți o întrebare specifică, nu ezitați să ne contactați. Vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Cine a creat materialul?

Materialul a fost scris în anii 1970 și 1980 de către un pastor creștin. Versiunea mai scurtă a fost editată în 2020 de o echipă de absolvenți ai Seminarului.

Este acest material asociat cu vreo confesiune creștină?

Programa nu susține nicio confesiune specifică. Poziția sa teologică este profund evanghelică și este atribuită Legământului de la Lausanne. În ceea ce privește doctrinele care au fost dezbătute în biserică, studiul adoptă adesea o poziție doctrinară moderată prezentând diferitele interpretări și aplicații luate în considerare.

Există vreo certificare pentru finalizarea cursului?

Lucrăm la un program care să ofere certificare

Costă bani să studiezi online?

Materialele de pe acest site web pot fi copiate liber pentru utilizare necomercială (fără câștig monetar) de către persoane și grupuri. Vă rugăm să respectați drepturile de autor și să nu modificați materialele în niciun fel. Dacă doriți să utilizați conținutul într-un mod modificat, vă rugăm să contactați organizația noastră și putem discuta despre opțiuni.

Pot descărca lecțiile?

Da. Puteți descărca lecțiile de studiu, în format audio sau ca fișier PDF. Puteți găsi linkurile în partea de jos a fiecărei lecții. Vă rugăm să nu modificați materialele decât dacă aveți permisiunea expresă în scris din partea organizației noastre.

Pot să-mi îndrum propriul grup de studiu cu aceste materiale?

Da. Încurajăm pe toată lumea să descarce materialele pentru a le utiliza în grupuri mici.

Cum pot folosi Biblia împreună cu studiul meu?

Mulți oameni solicită o listă de capitole și versete biblice care pot fi citite înainte de fiecare lecție. Acesta nu este un studiu verset cu verset al Bibliei și uneori o carte întreagă este acoperită într-o singură lecție. Cea mai bună modalitate de a citi Biblia cu programa este să citiți cărțile Bibliei care sunt acoperite de cursul dvs. pe tot parcursul timpului în care urmați cursul respectiv. De exemplu, atunci când studiați cursul Noul Testament „Faptele apostolilor – Romani”, începeți să citiți ambele cărți în același ritm în care ascultați toate lecțiile audio ale cursului.

Ce fac dacă am probleme cu utilizarea site-ului web?

Dacă întâmpinați vreo problemă cu o lecție audio care nu poate fi redată, vă rugăm să ne informați în secțiunea de contact.